Evenimente

Green Network Romania – Campanie de ecologizare a albiei Troutusului

In data de 29 septembrie 2018 vom organiza impreuna o acțiune de curățare🧤 a perimetrului albiei minore a râului Trotuș🏞️.
Obiectivul principal al acțiunii este colectarea deseurilor abandonate ♻️ de-a lungul Trotusului și a afluentului său pârâul Supănel, în zonele Comăneşti – intre podul pe care trece DN 12A si podul pietonal din dreptul stadionului orasenesc.
Locul de incepere a campaniei de colectare a deseurilor abandonate este stadionul Comăneşti (Centrul De Agreement Ionut Iftimoaie Trotus), la ora 12:00.
Campania se va sfarsi la cabana situata pe Galion in Comăneşti cu voie buna si cu un impresionant foc de tabara🔥🍢.

La această primă ediție estimăm participarea unui numar de aproximativ 100 cetățeni, de diferite varste și profesii.

Obiectivul secundar al acțiunii este educarea civică a participanților, în mod special al elevilor prin conștientizarea inportantei colectării selective și a menținerii orașului la un standard de salubritate European.

Un al treilea obiectiv este coagularea cetățenilor pentru acțiuni voluntare care au scop cresterea calității vieții în comunitate.

Astfel de evenimente au efecte positive directe privind resursele civice disponibile pentru cazuri de necesitate dar și o scadere a ratei infracționalitații pe termen mediu și lung.

Acțiunea se inscrie și întru-un șir mai lung de evenimente cu caracter international care au valoarea de a aduce orasul Comanești pe harta orașelor Europene cu inițiative și colaborari transfrontaliere, fiind totodată și un eveniment de promovare internațională pentru Comănești.

În acest context suntem onorați să vă invităm la acest eveniment important pentru oraș și comăneșteni.

Inițiativa denumita ♻️“ Green Network Romania ”♻️ este organizata de Institutul pentru Dezvoltare si Inovare IDEI, prin președintele IDEI domnul Adrian Gheorghe si se va bucura de participarea cetățenilor orasului Comăneşti, a elevilor Colegiul Tehnic “Dimitre Ghika” Comăneşti, Primariei Comănesti, Asociatia Generatia Schimbarii, Europe Direct Valea Trotusului Comanesti, Basprod Comanesti, Structural Consulting Comanesti, Dafios SRL, Asociaţiei “Robert Cole”, Crucea Rosie-Subfiliala Comanesti, Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan” Comănești, Asociația Lions Club Comănești si a altor organizații din Romania, Marea Britanie și din Germania.

#GREENNETWORKROMANIA #Comanesti #reciclare #educatie #cetatean #responsabil #IDEI #exemplu #pozitiv #activ #echipa #succes #Trotus #curat #munca #BeActive

www.ideain.org

Melodia campaniei de reciclare 🔉🎶🎵🎼🔈🎵 — Iniţiativa numită ♻️“ Green Network Romania” 📢

Multumim artistilor implicati.

Comment here